Fingerpori-ideat

Alla julkaistaan parhaita ideoita Fingerpori-stripeiksi.

Menisi seuraavasti: – arkea Nazaretissa – Jeesuksen näköinen hahmo sädekehineen häärää keittiössä astainpesukoneen vieressä – lyö astianpesukoneen kannen kiinni ja toteaa: ”Se on täytetty” Voisiko toimia?

Jari Oinonen

Pari ideahkoa: 1. Bändin harjoittelukämpällä seinässä: ”Tänään kamaraivaus” 2. Muusikko tokaisee soittimien keskellä karvaiselle siannahkapalalle: ” Hah. Vai syötävän näköinen!”
1. Korkea-arvoinen sotilashenkilö kaupungilla kohtaa juopuneen alokkaan. – Alokas! Ja vielä asetakissa! 2. Alokas pitelee kissaa. – Mihin? Jotakin tähän tyyliin…

Tarmo Hietaniemi

Tässä yksi vinkki: -Olen kiertänyt jo Euroopan, minnehän matkustaisin seuraavaksi? -Kierrä aasia!

Harri Valoma

Tuli mieleen strippi-idea. Teksti-TV:llä oli otsikko ”Koronavirus perui Euroviisut”. Tuosta saisi ajankohtaista riipaistua.

Juha Inkinen

Koronaan liittyvä idea: Mies istuu kotona kissan kanssa ja vaimo tulee kotio. Syntyy keskustelu siitä kumpi lähtee pois, koska valtiovalta on kieltänyt yli 10 hengen kokoontumiset.

Jari Kangasmäki

Olisi pieni vinkki Fingerporin aiheeksi. ”Isossa Omenassa pyörii yön aikana poliiseja – voi aiheuttaa meluhaittaa”. Poimittu Ilta-Sanomien otsikoista 12.3.

Tero Kokkonen

Coronaviruksen vuoksi takia suojautumistarvikkeiden kauppa on kasvanut. Hengityssuojaimet on myyty monesta paikasta loppuun, ja desinfiointiaineet vietiin käsistä! AH

Anna Helena

Aihetta strippiin; tänään Gdanskin lentoasemalla näin kyltin jonka englanninkielinen käännös Baby Changing Room sai ajatukseni heräämään josko tuosta saisi jotain aikaan? On valokuvakin jos tarvitset vahvistuksen aiheesta. t. Tomppa PS. Jatka ansiokasta työtäsi näiden sarjakuvien teossa, olen suuri fani. PPS. Siellä os HS:llä Kari Suomalaisen vanha työpaikka taas auki….

Tomi Ämmälä

Kysymys: Minne kaikki iPhone- iPad ja iWallet -rakastajat haluavat päästä kuherruskuukaudekseen? Vastaus: iPanemaan — Joku on keksinyt hesarille perustaa Panema-nimisen olutravintolan. Siitä tää varmaan juolahti.

Heidi

Koko Suomi leipoo, porukkaa tappelemassa

Leena Peuhu

”vasta vihityt”

Petteri Harju

Heimo menisi lääkärin vastaanotolle, sanoisi vaikka, että sieraimeni on kipeä, vastaanottovirkailija vastaisi, että tarvitsette meidän uuden, erikoistuvan lääkärin palvelua. Seuraavassa kuvassa Heimo olisi piparkakkutalon tai jonkun erikoisen näköisen talon, eli tuvan pihalla pihalla. Etelä-pohjanmaalla puhutaan taloista aina tupina.

Arto Keränen

Onkohan tämä jo käytetty kuulin juuri urheiluuutisissa että kaisa mäkäräinen ampui pystystä kaksi pummia

Lasse Soinila

Ainakaan pikaisella googlaamisella en löytänyt stripiä, jossa poliitikko kuuntelee kentän ääntä

Janne Lihavainen

Amalgaami paikkoja vaihdetaan posliinipaikkoihin. Tykkäätkö posliinipaikoista. Näytänkö posliinisenpaikan.

Toivo Korhonen

Auto lähestyy suojatietä ja pysähtyy kun sille on tulossa jalakulkijoita. Toinen matkustajista kysyy miksi? Kuski vastaa että autokoulussa käsketiin laskemaan jalankulkijat ja alkaa laskemaan suojatiellä käveleviä 1, 2, 3,

Heidi Virkkunen

Hei, lapseni miettivät usein sanoja ja niiden merkityksiä, ja meillä onkin välillä fingerporimaisia keskusteluja. Yksi hauska juttu oli sellainen, kun mieheni kuunteli radiosta jääkiekko-ottelun selostusta ja tyttäreni kysyi aidosti kauhistuneena: ”Miksi nuo syöttää toisilleen kiekkoja? Eivätkö jääkiekkoilijat osaa syödä itse? Ja voiko noita kiekkoja muutenkaan syödä?” Meillä on myös pohdittu sitä, miksi silloin on monta ihmistä, kun asioita tehdään ’yhdessä’, vaikka yhdessä kuulostaa siltä, että on vain yksi.

Sanna Herranen

Näin turkulaisena johonkin asuntomyynti-ilmoiukseen ikkunatontila, näitä näkyy paljon tiloja joissa ei ole ikkunaa. Strippiin no tajusit varmaan ikkuna tontilla. Jos ei oo vielä käytetty niin laita strippiin Rami ja Sari myy taloa jossa on ikkunatontila

Rami

Tyrväällä (nyk. Sastamalassa) oli aikoinaan sanonta: ” Tyrväällä kanat munii ylipäänsä hyvin.” Olisiko siinä aihetta kehitellä vauhdikas kuva ylipäänsä munimisesta?

Jukka Simula

Voisi toimia Fingerporissa. Tästä voisi muokata sarjakuvan. ”lähdemmekö teelle ulos” vai ”toisia päin lähdemmekö ulos teelle” En tiedä onko seuraava joskus ollutkin. Anna Puu ja Savoksi viskooppa kalikka.

Harri Ahtonen

Tuli tällanen sarjakuva ehdotus mieleen kun vaikkapa kaksi miestä on menossa työmaaruokalaan lounaalle torstaina (sillon yleensä hernekeitto ja pannukakku päivä) ja kun palaavat työmaalle joku kolmas osapuoli kysyy mitä ruokana ja kun vastaavat että hernekeittoa niin tämä kolmas kysyy saitteko jälkiruuaksi pannaria (panna-aria) jonka jälkeen järkyttynyt ilme ruokailijoille

Tom Känsälä

Pastori istuu kahvipöydässä isäntäväen ympäröimänä. Hän katselee kuppi kädessään pöytää, joka näyttää olevan tyhjä. Kysyy isäntäväeltä: ”Anteeksi, olisiko teillä jotain kastettavaa?” Viimeisessä kuvassa ilmeetön henkilö ojentaa pastorille vauvan.

Juha Salminen

Tuo kuormaajien lakko helsinki-vantaalla voisi poikia jotain. Sieluni silmillä näin fingerporin lentäkentältä ulos ajavia isoja catepillarin (kauha)kuormaajia….

Lasse Kantola